Pasta do kanapek: tuńczyk z curry

Pasta nr 2. Past z tuńczyka jest tyle ile osób je robi. Ja jakoś wcześniej nie wpadłam na to, żeby dodać curry do pasty. A to bardzo prosty pomysł, na podkręcenie smaku kanapek.

Taka pasta to też świetny sposób na spożytkowanie nadmiaru zielska, tzn. np. takiej natki z pietruszki.

Przepis na pastę pochodzi z książki Healthy Heart The Australian Women’s Weekly.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 gałązka selera
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 mały pomidor
Seler kroimy drobno. Odsączamy z zalewy tuńczyka. Do miski wrzucamy tuńczyka, seler, pietruszkę, majonez. Mieszamy wszystko razem.
Pastę nakładamy na kanapkę. Dekorujemy kawałkami pomidora.

8 thoughts on “Pasta do kanapek: tuńczyk z curry

  1. Trzcinowisko, curry marry😉
    Karmel-itka, i prosta🙂
    Kuchareczka, ooo dobry pomysł, mi rzodkiewka też kojarzy się z wiosną🙂 Najlepiej taka ostra

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s